torstai 12. maaliskuuta 2015

Istunnan korjausta

Anteeksi että en ehtinyt kirjoittaa tiistain ratsastustunnista aiemmin, minun piti lukea kokeeseen, mutta parempihan se on myöhään kuin ei milloinkaan.
Eli siis menin Stokkiksella, ja tämä tunti meni kyllä paljon paremmin kuin viime viikolla! Viime viikolla minulla oli hirmu hankala istua siellä kyydissä kun neidin askellajit ovat aivan toista luokkaa kuin mitä Nopsa-herralla. Nyt kun siis olin viime viikolla siihen taas totutellut, niin tällä tunnilla ei ollut läheskään niin paljon istumavaikeuksia kuin viimeksi. Huomasin itse, kuten myös opettajakin, että korjasin istuntaani todella paljon yhden tunnin aikana, eli kovasti töitä vaan niin asiat onnistuvat.
Mutta nyt itse tunnin tehtävään, eli tehtiin kiemurauraa molemmille lyhyille sivuille. Koko tunnin ajan oli käytössä joka kaareen voltti, ja tuli siis kunnolla taivutettua molempiin suuntiin. Alkutunnista vain käynnissä hetken aikaa, jonka jälkeen lisättiin ravisiirtymiset puomiväliin eli keskikaareen, ja pitkälle sivulle. Stokkis liikkui tosi kivasti ja oli hyvin kuulolla koko ajan. Jatkettiin jossain vaiheessa koko tehtävää ravissa ilman siirtymiä. Kun hommat sujuivat näin kivasti kaikilla, alettiin nostamaan laukkaa keskikaareen. Muutama ensimmäinen nosto meni hyvin, kunnes Stokkis hieman kuumui, ja alkoi nostelemaan itse laukkaa, ja kun minä pidätin, niin heppa alkoi pomppimaan ja steppailemaan paikallaan. Tein siinä sitten paljon voltteja, tosin ravivoltit tulivat aikalailla laukassa, haha. Laukkailujen jälkeen kevenneltiin pääty-ympyröillä jonka jälkeen vielä käveltiin. Kokonaisuudessaan tunti meni hyvin ja minä sain korjattua istuntaani parempaan päin.

kuva kopioitu ylirannan ratsutilan sivuilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoit blogiini, olet ihana!♥ Tervetuloa uudelleen :)