sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Pieni jekkuilu ei ole pahaksi

Tänään olin siis ratsastamassa päivystyksiä pois. Minun oli tarkoitus mennä Jäpällä ja Hepulla, mutta suokkipoppoo lähti maastoon, joten päätin mennä Ruudilla kaksi tuntia peräkkäin. Poni oli perjantaina heitellyt ratsastajia selästä alas, joten mietin hieman että tekeeköhän se minulle mitään. Hain kuitenkin sen tarhasta, hoidin ja laitoin varusteet.

Heti kun aloitin niin otin ohjat tuntumalle ja aloin tekemään pitkille sivuille voltteja ja avotaivutuksia käynnissä. Ruudilla ne menivät tällä kertaa todella hyvin, mutta tottakai sitä pitää komentaa että hommat alkaa tapahtua. Taitoa ei kuitenkaan puutu, onhan se kuitenkin koulutettu HelppoA-tasolle asti. Tämän jälkeen aloin tulemaan keskihalkaisijaa johon tein pieniä kahdeksikkoja, yhteensä niitä oli kolme kappaletta. Kahdeksikkojen väliin suoralla linjalla tein ravisiirtymän, sekä myöhemmin laukannoston. Kävelin hetken pitkillä ohjilla ja aloin tekemään kolmikaarista kiemurauraa. Tein kaariin voltteja ja keskikaareen laukannosto sekä laukkavoltti. Tein tässäkin välillä pitkällä sivulla avoja. Nostin laukkaa välillä ravista ja välillä käynnistä, käynnistäkin laukannostot onnistuivat todella hyvin. Ravailin ja laukkailin paljon suurilla ympyröillä, että pienillä volteilla. Tänään tein myös pohkeenväistöjä uralla, sekä suorilta linjoilta uralle väistö, suoristus ja väistöllä takaisin uran sisäpuolelle. Tein väistöjä käynnissä ja ravissa. Tänään suosiossa oli aika suuresti keskiympyrä ja siitä kääntyvät voltit ulospäin. Pelkkää kesiympyrää tein laukassa ilman voltteja, mutta käynnissä ja ravissa tulin tietenkin myös voltit. Menin aika paljon ilman jalustimia, koska mun istunta meinaa välillä mennä vähän vinoon. Kun olin ratsastanut tunnin, päätin ottaa satulan pois ja mennä seuraava tunti ilman satulaa. Minä (eikä muutkaan) yleensä mene Ruudilla ilman satulaa, mutta nyt kun poni oli ollut aika hyvin kuulolla paria tiputtamisyritystä lukuunottamatta, päätin kokeilla sitä. Tein ilman satulaa samoja juttuja kuin satulallakin, jopa laukkasin! Olin varautunut siihen että se yrittää heti tiputtaa mut laukassa, mutta otin sen riskin ja kokeilin. Se meni oikeesti tosi hyvin, paria pikku juttua muistamatta. Poni laukassa yhtäkkiä pysähtyy, kääntyy ja vetää pään alas, ja siellä ei aina oo kauheen helppo pysyä. Se teki sen kahdesti satulalla ja kahdesti ilman satulaa. Siihen kyllä osaa jo aika hyvin varautua, koska siitä on tullut ponille vakio tiputtamisyritys. Aika hyvä, selässä pysyin vaikka kerran kyllä meinasin ilman satulaa tippua kun se teki tuon. Mä vaan karjasen samalla ja käytän piiskaa niin että raikaa, sen jälkeen se meni kiltisti. Otin pitkät loppuravit ja käynnit, olin tosi tyytyväinen tähän kertaan, paras ratsastuskerta Ruudilla.
Kun oltiin Rosannan kanssa ratsastettu niin purettini ponit ja lähdettiin käyttämään muutamia heppoja vihreellä, kiva kun pian pääsee laitumelle! Sen jälkeen vielä maalattiin puomeja, sain hienosti maalia myös ratsastushousuihin.
Tästä kerrasta tuli pieni videopätkä, mutta en saa sitä ladattua, harmi.

2 kommenttia:

Jos kommentoit blogiini, olet ihana!♥ Tervetuloa uudelleen :)