sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Tallilla yötä

Tiistain ratsastustunnista en voinut oikein kirjoittaa, koska käytiin maastossa.
Tänä viikonloppuna olin kuitenkin Emmin ja Iitun kanssa tallilla yötä, ja siis Emmi lähti jo lauantaina (minä ja Iitu oltiin sunnuntaihin asti). Perjantaina menin tallille puoli kahdelta ja emmi tuli hieman myöhemmin.
 
 
 Mentiin Emmin kanssa kuvaileen tarhoille hevosia, kunnes meiltä kysyttiin, että voisimmeko tulla siivoamaan kenttää. Noh, mentiin sinne ja laitettiin kottikärryt niin täyteen lanta-savi mälliä, että meillä kesti todella kauan saada ne pois kentältä. Kun oltiin vihdoin saatu ne monen kymmenen minuutin päästä lantalaan, niin odoteltiin vain Iitua. Katseltiin tuntia ja Iitu ja Emmi kävi laittamassa tarhoille vesiä. Illalla oltiin jo käyty suihkussa sekä syöty, kun päätettiin lähteä iltakävelylle maastoesteradalle (kello oli n.21). Kun tultiin sieltä niin ihmeteltiin miksi uudessa tallissa on valot, ja miksi sieltä puuttui hevonen. Hoksattiin että sillä ollaan ajamassa, joten jäätiin varustehuoneeseen odottamaan.
 
Odotettiin siellä muistaakseni melkein klo 22.30 asti, että he palaavat takaisin. Kannettiin siinä välissä yläkerrasta muutama huonekalu Annen autoon, ja laitettiin Airotille melassivesi valmiiksi. Kun heppa saapui ajolenkiltä niin pestiin se, sekä kylmättiin jalat. Kun kylmäysletkut olivat jaloissa ja aukaistiin vesihana, niin se säikähti ja yksi letkun päistä meni hajalle eikä saatu sitä teipattua kiinni. Saatiin hommat hoidettua klo 23 ja mentiin yläkertaan tekemään loput iltahommat ja nukkumaan.
Lauantaiaamuna mentiin normaalisti aamutalliin klo 8, mutta työntyöntekijä ei yhdestä syystä tullutkaan kuin vasta klo 10. Tehtiin kaikki muut hommat kolmestaan, paitsi sille jäi muutama karsina siivottavaksi. Kun Iitu ja Emmi olivat viemässä Rosannia ja Luttea tarhaan, ne lähtivät yhtäkkiä vetämään toiseen suuntaan. Ne sitten pääsivät irti, mutta onneksi juoksivat tyhjään tarhaan niin sieltä ne saatiin kiinni. Muuten kaikki hyvin, Luten narun lukko vain hajosi.
Haettiin tunnille hevoset ja sitten mentiin Iitun kanssa Elmolla ja Almalla ratsastamaan maastoesteradalle, Emmi oli mukana kuvaamassa. Vaihdettiin lopussa myös ponit keskenään ja mentiin niillä. Kun minä menin lopussa Almalla niin se säikähti jotain ja otti pari lähtöä.  Kun sain sen käyntiin niin se peruutti pois tieltä sinne pusikon puolelle. Iitu tuli Elmon kanssa Alman viereen ja lähti kävelemään niin Almakin lähti seuraamaan sitä.
 
 
Mentiin talliin, purettiin ponit ja hoidettiin ne. Käytiin syömässä ja sen jälkeen ainakin pestiin valjait, en muista tehtiinkö muuta. Iltapäivällä ratsastettiin maneesissa Airotilla. Kokeiltiin myös hieman ravata, mutta koska liike ei ollut puhdasta, päätettiin vain kävellä. Piristykseksi tehtiin pujottelua ja kokeiltiin sellaista "porttia" aukaista, kävellä siitä läpi, sekä sulkea se. Se ei oikein onnistunut koska Airotti väisteli liinaa joka meillä siis oli siinä. Oltiin siellä 45min kunnes kuuluu hirveää ryskettä, koska Hanna ja Helmi olivat tulleet portista läpi, vaikka se oli sidottu eri kohdista neljällä narulla. Vietiin kiireesti Airotti talliin ja menin hakemaan kauraa ämpäriin. Arvasin että kummatkin antavat heti kiinni kun on kauraa, niin ahneita porsaita ovat molemmat. Illalla tehtiin taas normaalisti iltatalli ja sit mentiin nukkumaan.
Tänään aamulla työntekijä oli tullut tallille sentään ajoissa, joten saatiin hommat joutuisasti tehtyä. Haettiin taas tunnille hevoset ja jossain vaiheessa myös Heppu ja Alma, koska mentiin taas maastoesteradalle ratsastamaan. Heppu meinasi laukassa alkaa heilutella päätä ja pomppia, minä vaan nauran siellä selässä. Kun oltiin ratsastettu ja laitettu hepat ulos, niin siivottiin yläkerta ja vietiin roskat, jonka jälkeen lähdettiin kotiin neljältä. Oli tosi kiva viikonloppu, kiitos Iitu ja Emmi!

6 kommenttia:

  1. Kiitos sulle, kiva viikonloppu oli! Hirvee toi mun kuva! :D

    VastaaPoista
  2. Ihana toi eka kuva susta ja Elmosta! ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

    VastaaPoista
  3. Kiva blogi! Jäänkin seuraamaan blogiasi lukijana. Käyhän lukemassa minunkin blogiani, http://olipakerranhevonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Jos kommentoit blogiini, olet ihana!♥ Tervetuloa uudelleen :)