tiistai 8. heinäkuuta 2014

Kouluvääntöä ja hikeä

Menin tallille neljän aikaan, ja kylmäsin Rosalta jalat ja harjasin sen siinä samalla. Sen jälkeen en tehnytkään mitään ihmeellistä, oleskelin vain. 17.20 hain Kamin sisälle sekä hoidin sen (menin siis Kamilla tunnilla) ja varusteet päälle. Kun todettiin että ulkona paistoi aurinko niin kuumasti, että meinasi lysähtää kasaan, niin päätettiin ratsastaa maneesissa. Alkutunnista teimme käynnissä keskiympyrää ja avotaivutuksia pitkille sivuille. Tämä onnistui ihan hyvin, kyllä ne avotkin pikkuhiljaa sieltä tulivat. Samaa tultiin myös ravissa, mutta avot eivät onnistuneet enää niin hyvin (toki sieltä tuli myös pari hyvää pätkääkin) sekä lyhyillä sivuilla oli voltti (en muista oliko käynnissäkin...). Loppuun otettiin myös laukannostot pitkiensivujen alkuun ja keskiympyrä oli myös laukassa käytössä. Pitkänsivun lopussa takaisin raviin, ja lyhyensivun keskelle sai tehdä ravivoltin, joka minullakin tuli käytettyä joka kerta useampikin kierros rauhoittaakseni hevosta. En saanut tehtyä yhtään nostoa, sillä heti kun lähdin voltilta pois ja lähestyimme pitkänsivun alkua, Kami alkoi lisätä vauhti ja pidätteet eivät oikein menneet enää läpi. Turha sitä on yrittääkkään nostaa lujasta ravista, ajamallahan se (hallittu) laukka ei tule, vain nostamalla. Loppuun vielä loppuravit ja -käynnit.
Tunnin jälkeen vietiin hevosia laitumelle ja yhdessä välissä kun vein Helmin, niin se säikähti vissiin pelottavaa mönkijää/peräkärryä, ja hypähti sivulle, kääntyi ja juoksi ojaan (siinä ei ollut vettä), jonka seurauksena itse tipuin selkä edellä maahan. Siinä oli vissiin joku pieni kivi tai vastaava, sillä mulla on hieman herkkänä yksi kohta selässä (toki kun tipuin, niin sattui vähän koko selkään). Mulla irtos käestä ohjat/naru niin ensin Helmi vaan meni kauemmas ko yritin ottaa sitä kiinni, mut sit se pysähtyi ruokatauolle ja sain sen kiinni.
Ylirannalle syntyi jo 15.6 ihana tammavarsa, ja vasta nyt muistan mainita asiasta täällä! Mut siis otin siitä viikonloppuna muutaman kuvan, ja tässä niitä tulee! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos kommentoit blogiini, olet ihana!♥ Tervetuloa uudelleen :)